Primele zile acasă cu bebe

Ediția 29.17.05.2023
Dați share acestei ediții:

Într-un cuvânt: haos.


Ce am auzit înainte să nasc..

“O să fie bine.

Nu e atât de greu, o să te descurci.

Cât sunt mici doar dorm și mănâncă.”

De fapt totul a fost pe dos. Oricât am încercat să ne pregătim dinainte, nu am presupus că poate să fie atât de greu. Oboseala era cea mai grea dintre toate, fiindcă fără odihnă nu puteam să funcționăm corect.

Să am un somn întrerupt noapte de noapte, să stau trează câte o oră ca să pot alăpta, a fost crunt pentru mine. În primele zile plângeam non stop, fiindcă aveam impresia că totul e greșit și nu fac nimic bine. Din 24 de ore, eu stăteam să alăptez vreo 8 ore, iar o sesiune dura până la 2 ore. Pentru mine nu a fost deloc ușor. De cele mai multe ori, soțul meu mă hrănea în timp ce alăptam fiindcă nu se putea altfel 😅

Peste zi, de cele mai multe ori eram un zombi în pijamale pătate cu lapte. Dacă nu îmi era soțul alături și mama mea, nu o scoteam la capăt.

Da, mamele pot, mamele sunt puternice, dar mamele au nevoie de ajutor și de sprijin. Mamele au nevoi, care sunt la fel de importante ca și ale copilului, fiindcă dacă mama nu este bine psihic și fizic, nici copilul nu poate să fie.

Primele 3 luni sunt cele mai grele. Până am reușit să avem un program, până ne-am obișnuit în noua formulă de 3. Până am înțeles că nu trebuie să fac totul singură și e în regulă să cer ajutor. Cere ajutor, plângi dacă simți nevoia, ai nevoie de timp pentru a te obișnui cu rolul de mamă. Ai grijă de tine!

Primele zile acasă cu un copil sunt grele, da, dar sunt și frumoase. Nimic nu se compară cu acel miros de bebeluș, cu acel omuleț mititel care se ghemuiește la pieptul tău și cel mai bine se odihnește pe burtica ta. Sunt clipe minunate pe care nu avem ocazia să le retrăim. Profită de ele.

Sunt aici pentru tine, dacă ai nevoie de sprijin. ❤️

Georgiana

Abonează-te gratuit la wowmoms newsletter.

Momentul tău de respiro, cu informații și sfaturi despre viața de părinte și un strop de amuzament.

Este gratuit și te poți dezabona oricand. Citește politica de confidențialitate.