Conversații înainte de a deveni părinți

Ediția 40.10.08.2023
Dați share acestei ediții:

Salut.

Înainte de primul copil nu rețin prea multe din ce am discutat cu partenerul meu, dar pe parcursul sarcinii, citind mai multe despre ceea ce urmează să se întâmple în viața noastră, ne-am pus tot felul de întrebări și am încercat să facem o listă cu lucrurile importante pentru noi. Mai jos este o listă cu câteva lucruri pe care le-am găsit esențiale.

A decide să ai un copil este una dintre cele mai mari decizii pe care le poți lua în viață. Înainte de a face acest pas, este bine să ai câteva discuții importante cu partenerul tău. Aceste discuții pot ajuta la definirea așteptărilor, la pregătirea pentru provocările viitoare și la asigurarea că ambii sunteți pe aceeași lungime de undă.

Rolul fiecăruia: Este crucial să vorbiți despre cum vă vedeți împărțind responsabilitățile de parenting. Vorbiți despre așteptările pe care le aveți de la celălalt în privința îngrijirii copilului, a sarcinilor casnice și a rolurilor pe care le veți avea. De exemplu, cine se va trezi noaptea pentru a-l alimenta pe copil sau cine se va ocupa de programările la doctor.

Partea financiară: Creșterea unui copil poate fi costisitoare. Trebuie să discutați despre bugetul pe care îl aveți la dispoziție, despre economiile pentru viitor, despre costurile pe care le presupune îngrijirea unui copil și despre modul în care vă veți ajusta cheltuielile după venirea pe lume a acestuia.

Tradiții și valori: Discutați despre valorile care sunt importante pentru voi și pe care doriți să le transmiteți copilului vostru. Poate doriți să îl creșteți într-un mediu unde sunt apreciate anumite tradiții sau obiceiuri de familie. Este vital să fiți pe aceeași lungime de undă în privința valorilor cheie pe care doriți să le insuflați.

Cariera și concediul de creștere al copilului: Trebuie să discutați cum va afecta un copil carierele voastre. Care sunt planurile voastre pentru concediul parental? Este posibil ca unul dintre voi să dorească să rămână acasă mai mult timp cu copilul sau poate că ambii vă doriți să vă împărțiți acest concediu. Acesta este momentul să discutați și despre eventualele flexibilități de la locul de muncă.

Stilul de viață: Un copil va schimba modul în care vă petreceți timpul liber și stilul de viață. Cum vă imaginați viața după nașterea copilului? Cum veți împărți timpul între nevoile copilului, muncă, hobby-uri și timpul petrecut ca și cuplu? O să apelați la ajutor sau doriți să vă descurcați singuri?

Înainte de a avea un copil, discuțiile deschise și sincere sunt importante. Ele pot ajuta la evitarea neînțelegerilor și a resentimentelor pe viitor. Este în regulă să aveți incertitudini și puteți căuta împreună răspunsurile. Decizia de a avea un copil este un parcurs comun, ce necesită comunicare, empatie și înțelegere.

Crezi că e important să avem o discuție cu partenerul nostru înainte a avea un copil? Ați avut astfel de discuții?

Georgiana

Abonează-te gratuit la wowmoms newsletter.

Momentul tău de respiro, cu informații și sfaturi despre viața de părinte și un strop de amuzament.

Este gratuit și te poți dezabona oricand. Citește politica de confidențialitate.