Viața așa cum este ea

Ediția 44.07.12.2023
Dați share acestei ediții:

A avea doi copii e ca și cum ai încerca să balansezi două ouă pe linguri în timp ce jonglezi cu trei mingi.


Multă lume mă întreabă cum e viața cu 2 copii și cum e viața în 4.

Răspunsul meu vine destul de rapid, fără să mă gândesc prea mult.. e mai ușor decât mă așteptam. Da, este greu fiindcă sunt multe de făcut cu 2 copii mici. Pe când cred că vine o zi mai ușoară, apare mereu ceva neprevăzut. Față de prima experiență, acum suntem mult mai relaxați și știm ce trebuie să facem.

Zilele noastre sunt cam așa.. Programează copiii la medic, du bebelușul la vaccin, ia medicamente pentru pitic care e din nou răcit. Du piticul la zile de naștere, mergi la școală pentru activitatea cu părinții, pregătește copilul de serbare, scoate bebelușul afară în fiecare zi, nu îl suprastimula, acordă-i timp de calitate celui mare, ține casa îngrijită.. împachetează jumate de casă și du-te la bunici. A venit frigul.. cumpără haine pentru amândoi copiii. Ia-ți vitaminele! Dormi suficient! Nu uita să mănânci la timp azi! Bea apă! Toate acestea rulează mereu în capul meu, plus alte task-uri care apar pe parcurs și ajutorul pe care îl ofer altor persoane.

Timpul petrecut împreună încercăm să nu îl încărcăm prea mult, preferăm de cele mai multe ori să stăm cuibăriți pe canapea și să citim, să gătim și luăm cina împreună. În weekend-uri mai facem seri de film, mergem la cumpărături și ne jucăm în casă sau afară.

Uneori este greu, alteori e provocator și interesant, dar de cele mai multe ori e extraordinar de frumos. E haos probabil, dar e al nostru, e despre noi, despre viața noastră minunată împreună cu piticii noștri.

La nevoie avem și ajutor, dar de cele mai multe ori suntem doar noi 4. Ne împărțim copiii, task-urile pe cât posibil și fiecare are un rol. Normal că nu iese mereu cum ne planificăm și ajungem să urlăm toți la toți, să fim cu bateriile epuizate și copleșiți de tot ce se întâmplă. Treptat învățăm să lucrăm în echipă, să nu uităm de nevoile noastre și încercăm să avem și o viață socială, măcar așa cu porția.

Viața e despre fiecare moment petrecut împreună. Uneori avem zile echilibrate și toată lumea are nevoile împlinite, alteori suntem frustrați și cu 0 baterii. Dar luăm fiecare moment așa cum vine, iar dacă planurile făcute nu ies cum ne-am dori, găsim mereu o altă cale de a ne atinge scopul.

Viața fix așa cum este ea și nu aș schimba nimic.. poate mi-aș dori totuși mai mult somn noaptea 😆

Georgiana

Abonează-te gratuit la wowmoms newsletter.

Momentul tău de respiro, cu informații și sfaturi despre viața de părinte și un strop de amuzament.

Este gratuit și te poți dezabona oricand. Citește politica de confidențialitate.