Babywearing - Conectare și confort pentru tine și bebelușul tău

Cover image

Mirela Boticas

Marketing Specialist, ISARA baby carriers

26.01.2024Babywearing.
Dați share acestei ediții:

ISARA, un brand cu rădăcini în inima Transilvaniei, se distinge prin crearea de marsupii ergonomice pentru bebeluși, având un puternic angajament față de calitate și sustenabilitate. Produsele lor sunt realizate exclusiv din bumbac organic, certificat GOTS (The Global Organic Textile Standard), fără pesticide, insecticide sau alte substanțe nocive, asigurând astfel siguranța și confortul celor mici. ISARA pune un accent deosebit pe protecția mediului, folosind materiale 100% organice și promovând un stil de viață ecologic. Marsupiile ISARA sunt nu doar prietenoase cu mediul, dar și "hip-healthy", favorizând dezvoltarea sănătoasă a șoldurilor bebelușilor și susținând corect coloana vertebrală. De asemenea, sunt testate și certificate conform standardelor de siguranță europene și ASTM (American Society for Testing and Materials), garantând astfel siguranța maximă în timpul purtării. În plus, ISARA oferă instrucțiuni detaliate și asistență video pentru o utilizare corectă și confortabilă, demonstrând angajamentul lor pentru calitate și siguranța copiilor.

Folosesc produsele ISARA, încă de la primul copil și m-au cucerit de la prima purtare. Acum pentru bebeluș am ales din nou produsele lor știind despre grija si toată atenția acordată fiecărui detaliu.

Primul copil a fost purtat zilnic până la 1 an. Bebelușul e purtat în fiecare zi, începând cu a2a săptămână de viață. Babywearing-ul m-a salvat și m-a ajutat enorm în activitățile mele zilnice.

Mai jos găsiți un interviu care răspunde celor mai frecvente întrebări legate de babywearing.

Babywearing: Cum ai defini babywearing-ul și care sunt principiile de bază ale acestei practici?

Babywearing-ul este purtarea bebelușului/copilului într-un sistem special conceput pentru a fi ținut aproape de cel care îl poartă. Principiile de bază sunt ergonomia și purtarea sănătoasă, într-o poziție cât mai naturală, la bebeluși asemănătoare cu poziția pe care o aveau în burtica mamei până la naștere. Iar pentru bebeluși mai mari, poziția trebuie să fie cât mai apropiată de poziția naturală pe care o iau copii când stau în brațe -> mânuțele pe pieptul celui care poartă, picioarele așezate cu genunchii mai sus decât fundulețul, spatele relaxat.

Însă, mai mult decât atât, babywearing-ul poate să însemne atașament, siguranță, căldură, iubire. 😊

Beneficiile babywearing-ului: Care sunt beneficiile principale ale babywearing-ului atât pentru copil, cât și pentru părinte? De ce ar trebui părinții să ia în considerare această practică?

Cred că unul dintre cele mai importante beneficii ale purtării bebelușului este atașamentul. Se întâmplă de multe ori ca părinții să nu știe de ce plânge bebelușul chiar dacă a fost schimbat, hrănit, etc. și să își recapete liniștea doar când este luat în brațe. E chiar dovedit științific faptul că un copil ținut în brațe plânge mai puțin. Așadar pentru bebeluși, cel mai mare beneficiu e că se continuă atașamentul pe care l-a avut și în burtica mamei. Pentru părinți, cele mai importante avantaje ar fi faptul că purtând un bebeluș în marsupiu, sunt în contact permanent cu acesta, îndeplinindu-i toate nevoile, părintele are mâinile libere și poate continua cu activitățile zilnice. Pentru mame de multe ori purtarea copilului poate preveni depresia post-partum, iar pentru tătici e cea mai bună metodă de atașament. 😊

Diferența între marsupii ergonomice și ne-ergonomice: Cum putem face distincția între un marsupiu ergonomic și unul ne-ergonomic? Care sunt semnele la care trebuie să fim atenți?

Un marsupiu ergonomic e cel care îndeplinește condițiile purtării sănătoase:

  • Asigură o poziție naturală (de tip broscuță) a bebelușului în marsupiu
  • Este confecționat din materiale naturale și maleabile, nu buretate și/sau rigide care pot forța bebelușul să adopte o poziție nefirească în marsupiu

Începerea babywearing-ului: De la ce vârstă este sigur să începem babywearing-ul și ce tipuri de dispozitive de purtare sunt recomandate pentru diferitele etape de dezvoltare ale copilului?

Având în vedere că denumirea de babywearing este un termen modern, însă activitatea propriu-zisă de purtare a copiilor se întâmplă și acum sute de ani încă de la naștere, putem să spunem că purtarea copilașilor este potrivită și chiar recomandată încă din primele zile ale bebelușului. Datorită tehnologiilor moderne, avansate și inovative, acum există pe piață diferite variante de marsupii ajustabile potrivite încă de la naștere, însă wrapul țesut, wrapul elastic și slingul cu inele sunt cele mai indicate produse pentru nou-născuți. Desigur, pentru bebeluși născuți la termen și cu tonus foarte bun, un marsupiu care poate fi ajustat pe dimensiunea acestuia e un accesoriu de nelipsit pe lista de must-have. 😊

Recomandarea medicilor: Este babywearing-ul recomandat de către medici și specialiști în dezvoltarea copilului?

Tot mai mulți medici recomandă purtarea bebelușilor în marsupii ergonomice, nu doar pentru a preveni displazia de șold, dar și pentru că din punct de vedere emoțional, atât copilului cât și părintelui babywearingul le aduce doar avantaje.

Sfaturi și ajutor: Dacă părinții au nevoie de sfaturi sau asistență în babywearing, la cine ar trebui să apeleze? Există resurse sau comunități speciale pentru asta?

În România începe să fie cunoscut tot mai mult termenul de consultant în babywearing. Consultantul este persoana care a fost instruită la școlile internaționale de babywearing și care poate ajuta un părinte să aleagă cel mai potrivit marsupiu pentru ei. Acesta oferă consultanță și în reglarea și purtarea sănătoasă și în siguranță după ce marsupiul potrivit a fost ales. Termenul de babywearing a început să fie folosit inclusiv în maternități, fie prin colaborări directe cu consultanți în babywearing, fie prin colaborarea directă cu creatorii de marsupii. Noi avem o colaborare de acest tip cu Regina Maria, una dintre revistele disponibile pentru mămicile care tocmai au născut conține un articol important despre ce înseamnă babywearing și ce avantaje are.

Siguranța în babywearing: Care sunt cele mai importante aspecte de siguranță de care părinții trebuie să țină cont atunci când practică babywearing?

Noi întotdeauna ne sfătuim clienții că atunci când cumpără un produs să se asigure că au înțeles modul de utilizare al acestuia prin consultarea atât a manualului de instrucțiuni, cât și urmărirea tutorialelor pe care le punem la dispoziție. Oferim întotdeaun sprijin părinților care vin spre noi, ne dorim ca marsupiul pe care l-au cumpărat să fie utilizat corect, în special pentru că vorbim de purtarea unui bebeluș.

Ce e foarte important de reținut, e că părinții să ajusteze corect marsupiul, să îl așeze pe copil corect, astfel încât să obțină poziția ergonomică, să nu îl îmbrace prea gros pentru că transferul de căldură de la mamă la copil nu se va mai face la fel de ușor și să se asigure că bebelușul nu are acoperite căile respiratorii – nasul și gura.

Tipuri de sisteme de purtare: Ce diferite tipuri de sisteme de purtare există și cum ar trebui părinții să aleagă cel mai potrivit pentru nevoile și stilul lor de viață?

La ISARA se regăsesc toate tipurile de marsupii pentru orice preferințe:

  • Wrapuri elastice
  • Wrapuri țesute
  • Slinguri cu inele
  • Marsupii reglabile cu catarame
    • de la naștere până la 2-3 ani (Trendsetter)
    • De la naștere până la 5-6 ani (The One)
    • Pentru copii mai mari de la 9 luni până la 7-8 ani (Preschooler)
    • Marsupii de tip hibrid -care îmbină utilitatea cataramei cu fascinanta idee de wrap (Quick Halfbuckle, QuickTie)
    • Marsupii super simple de folosit, care au catarame puține și au un look stylish (Quick Fullbuckle)

Cover image

Cover image

Impactul babywearing-ului asupra dezvoltării copilului: Cum influențează babywearing-ul dezvoltarea fizică și emoțională a copilului?

Așa cum am mai menționat și mai sus, un copil purtat va fi un copil care plânge mai puțin pentru că majoritatea nevoilor emoționale fundamentale îi vor fi îndeplinite: nevoia de atașament, cea de a simți bătăile inimii mamei cu care a fost obișnuit în burtică până să se nască, nevoia de a se simți în siguranță și de a se liniști în brațele părinților. Odată îndeplinite aceste nevoi, dezvoltarea bebelușului devine mai lină și armonioasă.

Mirela Boticas, Marketing Specialist, ISARA baby carriers

Date de contact:

https://www.isara.ro/ro/

https://www.instagram.com/isara_baby_carriers/

https://www.facebook.com/ISARAbabycarriers

https://www.youtube.com/@ISARAbabycarriers